Základní brynza z tofu

Základní „brynza“ (z tofu), cibule 1 ks, olej 1 pl, tofu 1 kostka (300g), citrón menší – šťáva 1/2 ks, sůl 1 čl, lahůdkové droždí 1 pl, smetana sójová 4–5 pl (nebo sójová majonéza)

Postup:

Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji a dáme do mixéru. Přidáme ostatní suroviny a umixujeme do hladka (konzistence brynzy – pomazánky).

Tento recept je snahou o náhradu brynzy – ovčího sýru. Jestli bude tato náhrada adekvátní, posuďte sami. Je možné ji používat jako základ na „brynzové“ halušky, dále jako pomazánku apod.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz. zdroj: www.magazinzdravi.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*